Το Έργο

Οι Ψηφιακές Διαδρομές Λήμνου αποτελούν μία ολοκληρωμένη δράση πληροφόρησης με κύριο άξονα μία διαδικτυακή ψηφιακή πλατφόρμα πολιτιστικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος, μία εφαρμογή ψηφιακής περιήγησης σε φορητές συσκευές που ενοποιεί σε θεματικές διαδρομές τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της Λήμνου αρμοδιότητας της ΕΦΑΛ και τα μνημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος αρμοδιότητας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, αλλά και με την προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών σήμανσης και πληροφόρησης.

Με βασικό άξονα το χάρτη του νησιού ο επισκέπτης της πλατφόρμας έχει τη δυνατότητα να λάβει πληροφορίες για την ιστορία και την εξέλιξη του νησιού με κύριο άξονα τα αρχαία μνημεία της νήσου Λήμνου από την Προϊστορική περίοδο έως του Μεταβυζαντινούς χρόνους.

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία του νησιού παρουσιάζονται ψηφιακά, με τη μορφή κειμένου, εικόνας, βίντεο, εικονικής περιήγησης σε επιλεγμένα σημεία, αλλά και τρισδιάστατης αναπαράστασης μνημείων. Έτσι ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα τόσο για την πρωταρχική εικόνα που παρουσίαζαν τα μνημεία αυτά, όσο και για τη σημερινή τους.

Ο επισκέπτης της πλατφόρμας μπορεί επίσης να προετοιμάσει μια ενδεχόμενη μελλοντική του επίσκεψη στα μνημεία, αφού πέρα από τα στοιχεία για τα ίδια τα μνημεία, μπορεί να αντλήσει πληροφορίες επίσκεψης και πληροφορίες για λοιπά στοιχεία ενδιαφέροντος κατά μήκος των διαδρομών.

 

Συντελεστές έργου

Μετάβαση στο περιεχόμενο